Proč mimina v noci nespí a často brečí?

Zdravím vás po delší době. Jak se máte? Snad taky tak dobře, jako já. Rostu do výšky, opírám se o gauč jako v bufetu, neustále se ptám: “to to je”, parádní život! Mám taky skvělé rodiče a ségru Lily Anču, která už bude mít 3 roky a začíná přemýšlet jako malý člověk. Hurá, bál jsem se, že ten její telecí věk nepřežiju. Jasně, není ještě všem dnům konec, ale…

Počkat, vy čekáte, že vám odpovím na to, proč se miminka v noci často budí a nechtějí spát? Ehm, máma také čekala, že za ní přijdu s knížkou “dětský spánek v otázkách a odpovědích” od Vincenta Vrány, ale nedočkala se.

Hluboký spánek v kočárku. Ségra na mě hmatá

Od listopadu se budím co půl hodiny

Listopad 2016 byl pro naši rodinu zlomový. Moje máma měla narozeniny. Týden předtím to začalo. Bylo mi asi 8 měsíců. Začal jsem po nocích hrozně vřískat. Do té doby klid, máma si spokojeně vrněla (volný překlad: po nocích v klidu pracovala), jakého má spavce. Chyba lávky. Na konci října jsem si prostě řek, že dost bylo klidu, a začal jsem brečet a volat maminku co půl hodiny. Vyklubala se z toho herpangina. Jenže poté, co jsem nemoc pokořil, jsem se do klidného rytmu nevrátil.

Vyspávám si ráno

Takže jsem po nocích brečel, sténal, vykřikoval, až mámě tuhla krev v žilách. Ráno jsem si to pěkně dospal. Třeba někdy i do 10 dopoledne. V tu dobu skončila má éra dopoledních spánků. Když jsem se probudil v 10 hodin, už mě dopoledne spát nenechali. Kdy jako, že jo.

Hlídá táta, usínám kdekoliv

Máma s tátou si pronajali kancelář. Cítili, že domácí kancelář Ladyvirtual.cz se jim rozpadá pod rukama. Nemocný jsme byli oba, já i ségra. Místo práce se oba rodiče věnovali smrkání, měření teplot, uspávání a utěšování. Máma posledních pár měsíců vypadala jak tělo bez duše, díky mě moc nespala. Táta radil: “do postýlky s ním!” máma však tohle odmítala.

Takže se rozhodli, že jeden (jako táta nebo máma) půjde ráno z domu (dočasně, pak se zase vrátí). Vezme si baťůžek, svačinu a počítač a bude se naplno věnovat klientům. Všechna tíha našich nemocí se vždy snese jen na jednoho. Hurá, našli pracovní systém!

Když mě hlídá táta, je prča. Hrajeme si, vaří a já se koukám jak, koupe mě. A taky mě dokáže uspat, ani neví jak. V noci holt nespím, ale přes den jsem ve své nejlepší době dokázal upadnout do spánku kdekoli, jakkoliv. Třeba před obědem, když jsem čekal, až táta donese jídlo na stůl. Normálně jsem si hodil dvacet v dětské jídelní židličce.

Čekám na jídlo
Už mi ho nesou

Nebo jsem usnul u hraček. Táta vařil, já si hrál sám. Pak se na mě táta šel podívat a já u těch hraček jako spal!

Držím si myš a spím
Na plastovém víku uprostřed hry

Zkoušíme homeopatika

V březnu na mě máma začala testovat homeopatika. Vzala mě za týpkem, co má rád alternativu, že prej pak budu spát jako nemluvně (haha). A tak mi začala kapat bachovky a taky nějaký homeo mixy a homeo sola. Zkrátka jsem byl ve společnosti kytiček jako třapatka úzkolistá, koniklec luční a povíjnice počistivá jako doma. A víte, co se stalo? Po týdnu jsem onemocněl. Pán od těch kytiček říkal, že tak to je dobře, tak to má být. No nevím a nevěděla ani máma s tátou.

Marodíme se ségrou. Náš společný koníček. Táta je indiánská babička.
Usnul jsem tátovi na zádech

Jenže pak se stal zázrak. Já jsem se po 10 dnech uzdravil a začal jsme spát, fakt!

Pomohla homeopatika? Máma furt neví. Přestala to testovat na dětech i zvířátkách. Nepištěla rozkoší, jaké účinky to má, ale prý to netestovala dostatečně dlouho, říkal ten alternativní pán.

Tak proč jsem teda nespal?

Už spím dobře. Víc, jak týden. Sice se ještě v noci sem tam probudím, ale řvu tak nějak běžně. Není mě slyšet z Berouna až do Prahy.

To víte, že na mámě nechalo těch 5 měsíců šrámy a byla by nerada, že to píšu. Bojí se, ať se to nezakřikne. Vrtá ji hlavou, proč to vlastně všechno? Kdo nebo co za to může? A kdo nebo co pomohlo?

Co mohlo být příčinou?

  • Rostou zuby – Předevčírem mi nahmatala 2 nové zuby. Že by se mi tolik měsíců draly ven a já trpěl jak zvíře kvůli nim?
  • Hlavu při rýmě nemám výš – Spíme spolu na posteli. Když mám rýmu, nemůžu mít hlavu výš. Nebo na to máma s tátou ještě nepřišli. Blbě se mi dejchá, ležím na boku a zakláním se. Spí se mi nepohodlně. Možná proto jsem se budil?
  • Nedostatek kyslíku – V ložnici máme střešní okno a ne vždy může být otevřené, vlastně přes zimu, když prší a v podobných situacích, vůbec. Nemohl jsem snad v noci dobře dejchat?

A co mi pomohlo? Láska, čas a mámino noční uklidňování v podobě nonstop kojení – prostě jsem se z toho musel vylízat a máma s tátou museli být trpěliví. Ke konci poslední nemoci jsme na radu Slámy v botách zkoušeli zapojit éterické oleje od Karla Hadka. Jsou fajn, ségra po nich přestávala kašlat jako horník.

Milý rodičové

Nezapomeňte, je to JEN období. I když někdy to musí bejt síla, to jako chápu. Hlavně nás mějte rádi! <3 Pohlaďte nás, potřebujeme to, fakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.